Perníčky Anča
Perníčky - Anča
Suroviny:
- 1,2 kg hladké mouky
- 40 dkg cukru moučka
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
- kakao
- 25 dkg Hery
- 30 dkg medu
- 3 - 4 vejce
Postup:
V míse smícháme všechny suché přísady, přidáme rozdrobenou Heru, zapracujeme a přidáme tekutý, vychladlý med a vejce. Vypracujeme hladké těsto, pokud moc lepí, přidáme trochu mouky, ale opatrně.
Těsto můžeme uložit v igelitu do chladna, vydrží klidně několik dní. Ale není to nutné. Rozválíme, vykrájíme, po upečení potřeme bílkem a ozdobíme podle vlastní fantazie. Bílkovou polevou je lepší zdobit až asi dva dny po upečení, potom tolik neopadává.
Tyhle perníčky mají určitě své období, kdy jsou měkké a vláčné, ale u nás se konzumují výlučně křupavé. :-)